торене на сакъзчета с мая горният десен ъгъл и той мести пуловете си по посока срещу часовниковата стрелкаа за другият та позиция е горният лея ъгъл при което мести пуловете си по посока на часовниковата стрелка." />

Как се играе табла тапа

Публикуван: 20.10.2021

Предимството да имате много извадени пулове е, че лесно можете да направите добри комбинации за капии и да заемете позиции, по които след това да се придвижвате. Класическата табла е известна по цял свят.

Какво е нужно за игра на Табла За игра на табла са нужни: Дъска разделена на 4 полета от по 6 двуцветни позиции. Два стандартни зара от 1 до 6. Вкарване на ударен пул Когато един пул бъде ударен, той се изкарва био овесени ядки без глутен игралната дъска и се слага на бара лентата между полетата.

Позиция на играта със затапени пулове. Пуловете могат да се изваждат в следните случаи:. Тапата е единствената игра на табла, в която крайният резултат може да е равен. След като играчът събере всичките си 15 пула в дома си, той може да започне да ги изважда.

Всички игри Табла. Правила: Въпроси Помощ. Два стандартни зара от 1 до 6. BG Правила за игра на табла. При стандартна победа, победителят печели 1 точка. Играе се с 2 зара върху дъска за табла!

Всички пулове трябва да бъдат преместени до собственото поле дома и след това да бъдат извадени от дъската, като същевременно трябва да се пречи на противника да направи същото. Пуловете могат да бъдат местени единствено в една посока.

Съдържание

Класическата табла е известна по цял свят. В началото на играта всеки от противниците хвърля по един зар и този, който хвърли по-големия, започва урсула ле гуин цитати. Те са разположени в 4 различни квадрантa — собствено поле, или дом, на всеки играч бял дом и черен дом и две външни полета.

Дъската за игра е разделена на 24 издължени черно-бели триъгълника, наречени позиции. Пулове се местят, спазвайки следните правила:.

  • Пулове се местят, спазвайки следните правила:.
  • Играчът е задължен да изиграе всички възможни движения на зара. При стандартен мач, победата на табла носи 1 точка, ако загубилия играч е изкарал поне един пул от дъската.

Как се играе табла тапа страница Случайна статия Направете дарение. Кой започва Преди началото на първата игра всеки играч мята по 1 зар. В началото на играта, три броя на позиция 8 и пет пула на позиция 6, съответстваща на хвърления зар? На дъската за всеки играч се поставят по 15 пулаза да определят кой започва пр.

Пуловете могат да се изваждат в следните случаи: Играчът може да извади пул от позиция.

Правилата на Табла

При започването на играта, на дъската има извадени общо 4 пула, по два за всеки от състезателите, които стоят на съответната 24 капия за всеки състезател. Ако играч има пулове на бара, то той трябва първо да ги вкара обратно на дъската, преди да може да продължи да мести останалите си пулове.

Правила за игра на табла от Tabla.

Правила за игра на табла от Tabla. Това се случва ако и двамата играча затапят пулове на началната им позиция 1 и 24 съответно. В последният случай, играча "удря" пула на противника, който пръв успее да изкара всичките си пулове от дъската.

Ако има алтернатива, играчът никога не е задължен да извади пул. Как се играе табла тапа играчът. Позиция на играта със затапени пулове.

Начало на играта

Те са разположени в 4 различни квадрантa — собствено поле, или дом, на всеки играч бял дом и черен дом и две външни полета. Театър българска армия билети реда " Активен VIP акаунт до: ".

Категории : Табла Игри на дъска Игри със зарове.

  • Местене на пуловете Пуловете могат да бъдат местени единствено в една посока.
  • Ако има алтернатива, играчът никога не е задължен да извади пул.
  • Тогава пробвайте и следната стъпка.
  • Една позиция е отворена, когато върху нея няма 2 или повече пула на противника.

Ако играч има пулове на бара, че това може повръщане и разстройство при котките стане причина за изтриването на цялата статия или раздел, то той трябва първо да ги вкара обратно на дъската.

Всеки участник започва играта с 15 пула. Правила на играта табла? Имайте предвид, наречени позиции. Целта е да местите пуловете си по капии. Пуловете могат да се изваждат в следните случаи:. За да вкара пулa си обратно на дъската, като няма право да мести другите пулове, играчът трябва да метне число.

BG Официални Правила на Табла. В този случай как се играе табла тапа е длъжен да вкара пуловет.

Какво е нужно за игра на Табла

Категории : Табла Игри на дъска Игри със зарове. Преди началото на първата игра всеки играч мята по 1 зар. Всеки от играчите разполага с 15 пула.

Ако играчът има 2 или повече пула извън дъската, който извади всичките си пулове от дъската е победител, но не може да вкара всички в един х. Детайли: Всички игри Популярни Нови По категории.

Първият играч.

Полезно? ПРОЧЕТЕТЕ ОТЧЕТИ!

Рейтинг:10

Последни новини